v  

v  

----Home Page Image 
 

Spletna stran Kulturnega društva Svoboda Kisovec

Arhiv za leto 2010

 • Izobraževanje skupine LIKI. Namen izobraževanja je bil: barve, kompozicija in perspektiva. Izobraževanje je bilo v avli doma Kulturnega društva.
 • Ogled razstave ekspresionisti UDINE. Razstave so se udeležile štiri članice skupine LIKI.
 • Izobraževanje skupine LIKI. Namen izobraževanja je bil: slikanje z akrilom. Izobraževanje je bilo v avli doma Kulturnega društva.
 • Sodelovanje na pregledni razstavi 2.marca 2010 v Knjižnici Litija
  Marca so člani sekcije LIKI, razstavljali na pregledni razstavi LILA v Litijski knjižnici. Člani kulturnega društva smo se tudi udeležili otvoritve razstave.

1

 • Tečaj slikanja marec in april
  Tečaj slikanja, ki ga je organizirala sekcija LIKI, kulturnega društva Svoboda Kisovec, je potekal v avli Kulturnega društva Svoboda Kisovec. Tečaj je vodila Marija Bregar.
  Prvo srečanje je bilo 18.3.2010.
  TEMA: Perspektiva - oglje - hiše v mestu
  Drugo srečanje je bilo 23.3.2010.
  TEMA: Perspektiva - oglje, kreda - risanje različnih oglatih predmetov in senčenje
  Tretje srečanje je bilo 30.3.2010.
  TEMA: Krog, elipsa- oglje - lončene sklede - senčenje
  Četrto srečanje je bilo 6.4.2010.
  TEMA: Obraz - proporci – figura

23

 • Razstava ročnih del
  Medgeneracijska skupina MAVRICA - sekcija Kulturnega društva Svoboda Kisovec, je v sodelovanju s sekcijo LIKI, pripravila razstavo ročnih del. Otvoritev razstave je bilo dan pred 8. marcem dnevom žena. Veliko krajank je predstavilo svoja dela (kvačkane prtičke, vezenje, pletenine, gobeline, poslikava na svilo in še veliko drugih umetnij). Razstavo si je ogledalo precej ljudi in bili so presenečeni, s čim vse se naše krajanke ukvarjajo in kako lepi izdelki prihajajo iz njihovih rok. Po otvoritvi je bila v dvorani igra Izlaških gledališčnikov.

4

 • Očistimo Slovenijo v enem dnevu 17.4.2010
  Tudi člani Kulturnega društva Svoboda Kisovec smo se udeležili vseslovenske čistilne akcije očistimo Slovenijo v enem dnevu.

5

 • Sodelovanje pri kresovanju »Še pomnite tovariši«. Člani kulturnega društva smo aktivno sodelovali pri kulturnem delu programa. Predsednik KD je povezoval kulturni program, ki se je začel 30.4.2010 ob 20 uri.

6 7 

 • Razstava LIKI. Tema razstave je bila Risani junaki. Otvoritev razstave je bila v sredo 5.5.2010 ob 18 uri v avli doma KD. Predsednik KD je imel uvodni pozdravni govor, za veselo razpoloženje pa so poskrbeli kvartet Težki lumpi. Razstava je bila odprta do 12.5.2010.

8 9

 • Več kot deset članov kulturnega društva se je tudi udeležilo otvoritve slikarske razstave umetnika Bogdana Baroviča. Otvoritev je bila 12.5.2010 v prostorih EVJ.

10 11

 

 • V soboto 15.5.2010 smo ob 8 uri odprli razstavo starih predmetov iz domačega kraja. Člani kulturnega društva predvsem sekcija LIKI z nekaj pomoči sekcije Mavrica so v avli KD postavili na ogled več starih predmetov iz našega kraja. (200 €)

1213

1415

1617

 • Ustanovni sestanek lutkovne sekcije Kulturnega društva Svoboda Kisovec
  27.5.2010 smo se ob 18 uri zbrali ustanovitelji lutkovne sekcije Kulturnega društva Svoboda Kisovec. Na ustanovnem sestanku smo bili Berta Juvan, Marinka Vračevič, Teja Lebeničnik, Mija Fajfar in Viktor Prašnikar. Vsi ustanovitelji smo se strinjali, da se lutkovna sekcija imenuje LUKI. Za vodjo lutkovne sekcije LUKI in hkrati tudi mentorico pa smo izvolili Mijo Fajfar.

 

 • Razstava LIKI z naslovom OGLEJMO SI SVET SKOZI BARVE
  Otvoritev je bila v ponedeljek,7. junija 2010 ob 18.00, v avli KD Svoboda Kisovec. (190 €)

18 19

 • V juniju je bila tudi razstava naših umetnikov v Podkumu

20

 • Izobraževanje skupine LIKI. Namen izobraževanja je bil izdelava kipov iz siporexa in gline. Zaradi praktičnosti je bilo izobraževanje pri vodji skupine LIKI Berti Juvan, ki je izobraževanje tudi vodila.

21

 

 • Razstava EX TEMPORE KONJŠICA 2010, ob 80-letnici rojstva dirigenta Carlosa Kleiberja
  Na razstavi ex tempore Konjšica so razstavljale tri naše članice sekcije LIKI. Razstava je bila v Konjšici samo en dan in sicer v nedeljo 4.julija 2010. Razstava pa se je potem prestavila v prostore občine Litija, kjer si jo je bilo možno ogledati od 12.7.2010 do 6.8.2010.

22

 • Razstava LIKI v prostorih TELEKOM v Ljubljani
  V avgustu je bila v prostorih Telekoma v Ljubljani razstava LIKI

23

 • Ustanovni sestanek sekcije Ročna dela Kulturnega društva Svoboda Kisovec
  05.10.2010 smo se ob 18 uri zbrali ustanovitelji sekcije Ročna dela Kulturnega društva Svoboda Kisovec. Na ustanovnem sestanku smo bili Sonja Kreča, Nuša Čebin, Saša Vrankar, Milka Urbanija, Helena Odlazek, Hilda Kraševec, Sonja in Lidija Obreza, Mari Jerin, Nada Kovačič, Karmi Urbanija, Alojzija Čebin in Viktor Prašnikar. Vsi ustanovitelji smo se strinjali, da se sekcija ročna dela imenuje ROKI. Za vodjo sekcije ROKI in hkrati tudi mentorico pa smo izvolili Sonjo Kreča.

 

 • Razstava LIKI v prostorih Delavskega doma v Trbovljah
  11. oktobra 2010 je bila v galeriji Delavskega doma v Trbovljah otvoritev likovne razstave LIKI. Razstava je bila odprta do 22.10.2010.

24

25 

26

27

 • Sodelovanje članov likovne skupine LIKI na območni razstavi zagorskih likovnih ustvarjalcev

28
29
3031

 • Sodelovali smo pri organizaciji in izvedbi predavanja na temo Kaj se dogaja z zdravjem otrok.

 

32

 • Skupina LIKI je sodelovala na etnološkem maratonu na Mlinšah z razstavo in power point prezentacijo.

33

 • Razstava LIKI v domu starejših občanov na Izlakah

34

 • SREČANJE STAREJŠIH KRAJANOV NAD 70 LET
  V soboto 20.11.2010 je krajevni odbor Rdečega križa Kisovec - Loke pripravil vsakoletno prireditev srečanje starostnikov. Kulturno društvo je na srečanju aktivno sodelovalo. Ob tej priliki je bila v avli kulturnega doma samostojna razstava slikarske umetnice Olge Vozelj.
  Člani KD smo povezovali prireditev, odigrali skeč KAKO PREŽIVLJATA JESEN ŽIVLJENJA VAŠA SOKRAJANA GUSTL IN JOHANCA.
  Glasbena skupina KD Svoboda Kisovec Koala voice pa je zaigrala naslednje skladbe:
  SAVA ŠUMI Dekameroni, skladbo z naslovom SENTiŠ NAVADNI skupine ZMELKOOW ter skladbo KO SEM BIL MLAD SEM BIL TRAPAST Adija Smolarja

35

 • Razstava Risani junaki
  V petek 26.11.2010 je bila otvoritev razstave LIKI z naslovom Novoletni risani junaki.

36

 • RAZSTAVA ČLANOV LIKOVNE SKUPINE LIKI IN SKUPINE ROČNA DELA ROKI
  V petek 10.12.2010 je bila ob 18 uri v avli kulturnega doma Svobode Kisovec otvoritev razstave slik in ročnih del. Razstavo slik je pripravila likovna skupina LIKI, ki že tri leta deluje pod okriljem Kulturnega društva Svoboda Kisovec. Letos oktobra smo ustanovili skupino ročna dela ROKI in so v dobrih dveh mesecih že lahko pripravili razstavo. Ob tej priliki se zahvaljujem vodji skupine LIKI Berti Juvan in vodji skupine ROKI Sonji Kreča za uspešno postavitev razstave. Program prireditve je povezovala Berta Juvan, za glasbeno razvedrilo pa je poskrbela glasbena skupina Kulturnega društva Svoboda Kisovec - KOALA VOICE, ki se je predstavila s tremi pesmimi. Prva pesem je bila Fontana želja skupine Orlek. Druga pesem, ki so jo zaigrali je bila pesem skupine Yo La Tengo z naslovom My little corrner of the world, zadnja pesem z naslovom High and Dry pa skupine Radiohead.

37

 • Gostovanje Kulturnega društva GLEDALIŠČE VELENJE
  V petek 10.12.2010 je bilo v Kulturnem domu Svobode Kisovec, gostovanje Gledališča Velenje. Predstavili so se s komedijo ZAKON JE ZAKON. Gledalci smo uživali v njihovi predstavi in tudi igralci so našli stik z gledalci, tako da je bilo zadovoljstvo obojestransko.

38

 

 • PRVE TRI PREDSTAVE LUTKOVNE SKUPINE LUKI
  17.12.2010 je bila v domu Kulturnega društva Kisovec prva predstava naše lutkarske skupine LUKI. Pod vodstvom Mije Fajfar so pripravili lutkovno predstavo Božična čarovnica. Miji se ob tej priložnosti tudi zahvaljujem, kakor se zahvaljujem tudi Strajnar Slavkotu za zvočne efekte in pomoč pri predstavi. Seveda pa se moram v imenu Kulturnega društva zahvaliti tudi vsem, ki so igrali oziroma pomagali lutkam, da so oživele.
  Betka - Lea Strajnar
  Hedvika - Marinka Vračevič
  Medved - Monika Kovačič
  Ptič - Tamara Navrbac
  Božična čarovnica - Lavra Pavlič
  Otroci in njihovi starši so napolnili dvorano in skupaj uživali v predstavi.
  Lutkarji so obljubili, da bodo kmalu pripravili novo predstavo.
  Držali jih bomo za besedo.

39

 

 • Organizacija božično novoletnega koncerta.

 

30.1.2011 poročilo pripravil

Predsednik Kulturnega društva
Svoboda Kisovec
Viktor Prašnikar